Drøs etter stormen – det beste fra to verdener

Dagen startet med Lørdagsrådet på P3. Med min crush Josefine Frida Pettersen som en av rådgiverne. Hun gav et like skjønt og hjertevarmt inntrykk som hun pleier. Selv om hun kanskje kunne ha holdt litt tilbake på sex antydningene sine i enkelte henseender etter min smak. Hennes image i forhold til skuespiller roller tror jeg kanskje ikke gavnes ved slikt. Mine tidligere råd på dette punkt synes ikke å bli tatt til følge. Uansett. Hun klarer seg. Et slikt talent er bærekraftig. Jeg skulle virkelig ha likt å treffe henne en dag, og samtale med henne.

Lørdagsrådet, der også herlige Else Kåss Furuseth og Are Kalvø sammen med programleder Live Nelvik deltok, bidro til at lørdags godfølelsen fikk satt seg. Hvilket gav inspirasjon til litt blogging

Jeg visste nemlig ikke ordet av det før jeg satt og blogget i solskinnet. At det er sol er ikke en selvfølge. I natt passerte uværet Knud. Det blåser litt fortsatt, men vi kan vel tillate oss å si «god reise videre». Hovedstaden kom seg intakt ut av det. Sørlandet har fått verre medfart.

Knud sendte lillebroren sin i forveien for et par dager siden, så vi har jo i grunnen hatt en tilvenning her. Det var kaos på Valdresflya i går. Biler på kryss og tvers. Vinteren har varslet at den er klar for oss. Spørsmålet er nå om vi er klar for den.

Tilvenning er løsenet. Jeg har vendt meg til å bo i Valdres. I alle fall i ukedagene. Jeg bygger nettverk. Sist jeg kjøpte en stor bukett roser for å pynte leiligheten slik jeg gjør med jevne mellomrom ble jeg gjenkjent og fikk rabatt kort. Det tyder vel på at jeg er i ferd med å «gli inn» og bli akseptert som en del av det faste klientellet.

Bedriften jeg er ansatt i er med i et opplegg i regi av Innovasjon Norge der 13 andre Valdresbedrifter også er med. Prosjektet skal vare frem til november neste år. Vi har hatt den første felles samlingen. Allerede har jeg kommet i kontakt med andre deltakere, og blant annet diskutert forretningsutvikling på fritt grunnlag med dem. Jeg har brukt kontakter fra mitt eksisterende nettverk for å gi andre deltakere muligheter til å få bedre konkurranse vilkår for sin virksomhet. Det har blitt godt mottatt.

Jeg synes folk er tøffe. Starte bedrifter fra scratch og satse alt i Valdres. En kar som var med på samlingen startet med bakeri ved hjelp av sine to tomme hender og en oppskriftsbok han kjøpte i en bokhandel. Det var for to år siden. Nå har han 15 på lønningslisten. Bakervarene hans er fantastiske, og jeg kjører innom og handler hver gang jeg kjører til Oslo. Fint som bilkos akkompagnert med de siste podcastene. Det siste har jeg blogget om før. Men tenker at det blir Lørdagsrådet med Josefine & co. i reprise på vei til Valdres igjen i morgen.

Nå er jeg altså hjemme i Oslo for helgen. I kveld har jeg vært på teater med gode venner.  Det Norske Teatret sin oppsetning av Peer Gynt. Med blant andre Toralv Maurstad på rollelisten i sitt 93 år. Det var fabelaktig. Mektig, imponerende og hyggelig. Noen gode restaurant-, cafè- og pub opplevelser hørte også med til kvelden. Det er gøy på landet. Men sånt’no har vi ikke der i så rikt monn.

Fagernes og omegn er bra på mange måter. Det er mye der man ikke finner i Oslo. Roen. Den vakre naturen. Den friske luften. Fellesskapsfølelsen, der «alle» er på hils med hverandre. Tilgangen på gode råvarer. Kortreiste delikatesser.

Mitt liv er en symbiose med det beste fra to verdener for tiden.  Jeg lever godt med det.

 

 


Her kan dere høre dagens utgave av Lørdagsrådet på P3 på podcast:

https://radio.nrk.no/podkast/loerdagsraadet/nrkno-poddkast-19534-141930-22092018120400

 

<a href=»http://blogglisten.no/blogg/sofaorakelet.wordpress.com/»><img src=»//blogglisten.no/img/blogglisten.png» alt=»Blogglisten» /></a><img height=»0″ border=»0″ width=»0″ alt=»hits» src=»//hits.blogsoft.org/?eid=3467″ />

Legg igjen en kommentar